aub

Ti Wiktionary
Luncat ka: pituduh, sungsi

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap Pagawéan

aub

  • aub: milu
Conto: Rék aub ka rombongan mana jarah ka Mekah téh ?
  • aub: ngiuhan handapaeun tangkal bari ngagayem
Conto: Uncal totol di buruan Istana Bogor keur ngaub mani ngabubuhan.

Babasan

  • saaub: lahan atawa pakarangan heureut
Conto: Uyuhan najan ukur saaub payung sacaang damar gé geus boga sorangan. Harga tanah di kota téh mahal pisan geuning.
  • ngauban: nangtayungan
Conto: Tong hayang jadi pamingpin lamun teu mampuh ngauban rayat mah.
  • aub: nuduhkeun wawatesan pakarangan jeung imahna
Conto: Anu matak buru-buru bébéja ka lurah téh sabab ieu barang katimuna dina aub payung sabet sapon soba kuring.