balé

Ti Wiktionary
Luncat ka: pituduh, sungsi

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap banda

balé

  • balé désa: kantor pamong désa
Conto: Geus réngsé acan nyieun balé désa téh ?
  • balé kota: kantor walikota
Conto: Imah Pa Ading mah dihandapeun balé kota.
  • balé bandung: tempat ngabandungan paréntah raja
Conto: Sakumna ponggawa Pajajaran keur kumpul di balé bandung.
  • babaléan: bangku tina awi
Conto: Diburuan imah kuring aya babaléan.

Babasan

  • unggah balé watangan: kabaud kana parkara di pangadilan
Conto: Béjana aya pagawé kacamatan unggah balé watangan.
  • ka bola ka balé: bisa campur jeung jelema ti rupa-rupa golongan atawa bisa gawé kasar jeung lemes
Conto: Pantes lamun diangkat kokolot lembur téh, Mang Jaja mah jalma ka bola ka balé.