bebes

Ti Wiktionary
Luncat ka: pituduh, sungsi

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap Pagawéan

bebes

  • bebes: nyorang, ngubek
Conto: Minggu tukang mah rék néangan anjing pamoroan, sakitu geus bebes ka unggal lembur di Tanjungsari, weléh teu manggih.
  • bebeskeun: asupkeun
Conto: bugang hayam téh bebeskeun kana leutak geura, ngarah teu kaambeu bauna.

Babasan

  • ngabebeskeun: nyilakakeun
Conto: Lamun kitu mah silaing téh sarua waé atuh jeung ngabebeskeun déwék.