samagaha

Ti Wiktionary
Luncat ka: pituduh, sungsi

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap sipat

samagaha

  • Samagaha panonpoé: kajadian katutupna cahya panonpoé ku bulan (pabeubeurang), boh sagemblengna atawa sabagian, sahingga Bumi teu kasorot ku panonpoé.
  • samagaha bulan: kajadian katutupna cahya panonpoé ku marcapada/bumi (peuting), sahingga bulan teu cahayaan (sabab teu mantulkeun cahya panonpoé).

Babasan

  • samagaha pipikiran: baluweng alatan loba masalah nu can/teu kapanggih pijalaneunana.

Nuvola apps kmessedwords.png Tarjemahan

Baca pedaran ngeunaan samagaha di Wikipédia.