cakar

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap pagawéan

cakar

Conto: Mun cakar ku sia téh Empus, anjing rerebut hakaneun mah !

Open book 01.svg Kecap banda

cakar

Conto: Cakar saha, mani laledug kieu ?

Babasan

  • Aksara cakar hayam: aksara goréng kawas tapak cokor hayam
Conto: Aksara cakar hayam kitu mah hésé ngéjahna ogé.
  • keduk cakar: ngaberesihan pakarangan, ngoréd, sasapu
Conto: Saminggu sakali mah kudu waé keduk cakar, masing euweuh paréntah ti désa ogé.