ewe

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
(dialihkeun ti diewe)
Luncat ka: pituduh, paluruh

Kecap Barang[édit]

ewe[édit]

pamajikan

ewe salaki[édit]

sarimbit, awewe jeung lalaki nu geus kawin

Kecap Pagawean[édit]

ngewe (dilarapkeun ka lalaki/jalu)[édit]

jima (lemes), macek, sacombana, lakian (cohag = keur ka sato) hartina ngasupkeun kontol kana memek terus dikocok-kocok

Conto Kalimah[édit]

Si Kabayan meni gegerungan kitu, keur ngewe nyi Iteung di kamar

ewean (dilarapkeun ka lalaki jeung awewe)[édit]

ngalakukeun pagawean ngewe jeung diewe

Conto Kalimah[édit]

Si Kabayan jeung Nyi Iteung keur ewean dikamarna

Kecap Kayaan[édit]

diewe (dilarapkeun ka awewe/bikang)[édit]

kaayaan awewe nu memekna keur diasupan kontol

Conto Kalimah[édit]

Nyi Iteung meni auh-auhan ngarasakeun nikmatna diewe ku si Kabayan

Catetan[édit]

  1. Kecap ewe kategorina basa loma, lumrah digunakan dina paguneman jeung nu satata sarta teu kaasup kasar
  2. Kecap ngewe, diewe jeung ewean kategorina kasar pisan (meh deukeut kana cohag), kiwari kecap-kecap eta geus kurang dipake sabab karasana cawokah jeung kasar pisan