kicimpring

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Sunda[édit]

  1. kadaharan anu sarupa jiga opak dijieun tina hui tangkal (sampeu)
  • sinonim = ényé


anu ngabédakeun opak jeung kicimpring nyaéta dina urutan cara ngajieunna. ngajieun kicimpring atawa ényé, sampeu anu geus diparud laju dibumbuan ,langsung dicitak dina daun awi atawa tutup panci , terus diseupan kakara dipoe nepika garing.

Sedengan cara ngajieun opak , sampeu nang marud dikeueum antara 1-3 poe, diganti caina unggal poe. Saréngsé dikeueum karék dituuskeun terus dibumbuan , léahkeun dina katél nepika asak. Tungguan nepika haneut kuku kakara dicitak dina daun atawa dina luhur karung, poé nepika garing.