maen po

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

maénpo nyaéta istilah gaganti penca jeung silat anu biasana dipaké di daérah Cianjur. Kecap ieu dipopulérkeun ku Raden Haji Ibrahim Jayaperbata (1816-1906) ti Cikalong, anu kadieuna disebut tokoh nu ngadegkeun aliran silat Cikalong. Kecap po dina maénpo muasalna tina basa Cina anu hartina keupeulan. Sedengkeun maén ngandung harti amengan atanapi kaulinan tina basa Betawi, istilah ieu oge awalna dibawa ti Batavia (Betawi atawa Jakarta kiwari)di mana silat ku urang Betawi leuwih dikenal ku istilah Maén Pukul (an) atawa maén po. Kiwari kecap maén po ngahiji jadi maénpo anu dina basa Sunda ngandung harti kaahlian bela diri atanapi silat (Iwan "one" Setiawan praktisi Maénpo Cikalong-Jakarta)