yogya

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Sunda[édit]

Kecap sipat [su]

yogya

yogya

  • yogya: panuju haté
Conto: Asa teu sayogya mun kuring kudu nyaluyuan kahayangna mah.
  • yogya: sapantesna, sakuduna, nurutkeun kautamaan
Conto: Sayogyana mah manéh téh datang, soalna diarep-arep pisan.
Kecap barang [su]

yogya

yogya

  • panayogéan: robahan tina kecap panayogyaan; barang anu sok bisa dipaké totondé, naha maksud urang bakal hasil atawa henteu
Conto: Di Karamat Jamban,cenah aya batu panayogéan, asal saratna urang kudu gembleng percaya.