basa

Ti Wiktionary
Luncat ka: pituduh, sungsi

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap banda

basa

  • basa: alat anu dipaké ku jalma pikeun ngedalkeun eusi haténa, diwangun ku réntétan sora anu puguh éntép seureuhna
Contoh: Saban bangsa tangtu miboga basa.
  • juru basa : pagawé anu tugasna narjamahkeun
Conto: Béjana Néng Engkoy téh jadi juru basa di Balé Pustaka.

Katerangan

  • basa: waktu
Conto: Basa Haji Ikin hajat, kuring mah keur ngumbara di Jakarta.

Babasan

  • basa-basa: teu tumarima
Conto: Dasar jelema belegug, sakitu ditulungan ku batur téh mani teu basa-basa acan.