abar

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap pagawéan

  • abar: diadukeun
Conto: Boga jajangkar leutik mah urang abarkeun jeung hayam kuring geura.
  • ngabar: ngamangkeun
Conto: Euweuh nu wani ngadeukeutan, da manéhna harita ngabar-ngabar bedog.

Open book 01.svg Kecap sipat

  • abar
Conto: Ari dibungkusna ku anu pantes mah gagarabah gé jadi aya abaran.

Babasan

  • aji pangabaran
Conto: Henteu sabongbrong Mama Cileunyi mah, tuda kagungan aji pangabaran.