abar

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Sunda[édit]

Kecap pagawéan [su]

abar

  1. diadukeun
Conto: Boga jajangkar leutik mah urang abarkeun jeung hayam kuring geura.
Kecap sipat [su]

abar

  1. sorot
  2. sinar jelema
Conto: Ari dibungkusna ku anu pantes mah gagarabah gé jadi aya abaran.
Ieu kecap nyampak dina Kamus Soendaneesch-Hollandsch Woordenboek yasana S. Coolsma.