Anyar robah

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lacak parobahan ka wiki panganyarna na kaca ieu.

Pilihan parobahan anyar Témbongkeun 50 | 100 | 250 | 500 parobahan panungtung ti 1 | 3 | 7 | 14 | 30 poé ka tukang
Sumputkeun pamaké kadaptar | Sumputkeun kontributor anonim | Sumputkeun éditan kuring | Témbongkeun bot | Sumputkeun éditan minor | Témbongkeun kategorisasi kaca | Témbongkeun Wikidata
Témbongkeun nu anyar robah nepi ka 26 Oktober 2021 08.05
   
Daptar singgetan:
D
Éditan Wikidata
A
Ieu parobahan bakal ngahasillkeun kaca anyar (tempo ogé béréndélan kaca anyar)
m
Ieu éditan minor
b
Ieu parobahan dijieun ku bot
(±123)
Ukuran kaca robah sajumlah ieu bit
Halaman yang dipantau sementara

25 Oktober 2021

24 Oktober 2021

  • gayem 23.48 +1Akbar Soepadhi obrolan kontribusi
  • A gayem 23.48 +341Akbar Soepadhi obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k p-|su}} *ngaremuk dahareun jeung sajabana dina lambey ku waos jadi lembut pisan. :* '''''Bajigur''' ngeunah diinum haneut-haneut''. :* ''Tangkal anu teuas mah ulah sok di'''gayem'''an''. === Tingkatan basa === * '''gayem''' : basa loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|kunyah}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • asal 23.01 +71Akbar Soepadhi obrolan kontribusi
  • antara 22.53 +94Akbar Soepadhi obrolan kontribusi
  • anéka 22.47 +90Akbar Soepadhi obrolan kontribusi
  • angin 22.36 +93Akbar Soepadhi obrolan kontribusi
  • hateup 15.55 +1Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(→‎{{sunda}})
  • A hateup 15.55 +367Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Tutup imah, saung sangkan iuh ulah kahujanan atawa kapanasan. :* '''''Hateup''' imah jaman baheula mah ngagunakeun bahan anu aya di alam''. :* ''Kamari Mang Darma ngahadéan'''hateup''' nu geus ruksak''. === Tingkatan basa === * '''hateuup''' : basa loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|atap}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A halimun 15.52 +383Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|kw}} *Pakumpulan saab isuk-isuk, teu katénjo. :* '''''Halimun''' luhur gunung, gugmplukan lir nu ngahaja nyimbutan''. :* ''Lamun urnag pareng ka lembur, isuk-isuk téh sok aya '''halimun''' dina luhur pasir atawa gunung''. === Tingkatan basa === * '''halimun''' : basa loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|kabut}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • gubernur 15.49 0Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(→‎{{sunda}})
  • A gubernur 15.48 +334Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *gupernur. :* '''''Gubernur''' Jawa Barat téh mugia jadi pamingpin nu nyaah kana budaya Sunda''. :* ''Sakeudueng deui urang bakal milih '''gubernur''' Jawa Barat''. === Tingkatan basa === * '''gubernur''' : basa loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|gubernur}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A granat 15.47 +376Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Sabangsa dinamit, alat pikeun perang anu bituna sabada dialungkeun. :* '''''Granat''' jaman perang mah sakapeung sok siga hujan''. :* ''Di Paléstina mah teu anéh deui lamun ngadéngé sora '''granat''' téh''. === Tingkatan basa === * '''granat''' : basa loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|granat}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A bopéng 15.42 +324Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Kulit beungeut anu lalegok. :* '''''Bopéng''' téh timbul alatan éwateun anu dipencétan''. :* ''Mun hayang ulah '''bopéng''' kudu usen ngurus beungeut''. === Tingkatan basa === * '''bopéng''' : basa loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|bopéng}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A bongkar 15.39 +353Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k p-|su}} *Ngudaran sakur anu parageuh atawa beurat. :* '''''Bongkar''' imah téh téréh ayeuna mah, sabab geus aya alat nu canggih''. :* ''Kamari Mang Unyil '''bongkar''' muatan tengah peuting''. === Tingkatan basa === * '''bongkar''' : basa loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|bongkar}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A bong 15.36 +410Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *kuburan urang Kristen, bs. wewengkon Ciamis. :* '''''Bong''' di Ciamis mah sok diberesihan waé jadi rapih katempona''. :* ''Upama urang ka Ciamis bakal apal naon nu disebut '''bong''' kecap nu arang langka kadéngé di wewengkon séjén''. === Tingkatan basa === * '''bong''' : basa loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|makam kristen}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A buringas 15.31 +337Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k s-|su}} *Borélak mata anu suekeut alatan reuwas. :* '''''Buringas''' pisan domba téh palaur neunggar''. :* ''Lamun ningali munding geus '''buringas''' téh sok paksiak awak''. === Tingkatan basa === * '''buringas''' : basa loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|beringas}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • borang 15.26 0Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(→‎{{sunda}})
  • A borang 15.26 +273Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k s-|su}} *sieun, kecap anu langka dopaké. :* '''''Borang''' pisan budak téh''. :* ''Pa ari '''borang''' téh naon?''. === Tingkatan basa === * '''borang''' : basa loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|takut}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • bungur 15.22 +1Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(→‎{{sunda}})
  • A bungur 15.22 +343Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Ngaran salah sahiji tangkal, kaina alus pikeun dangdanan, ngaran lagu. :* '''''Bungur''' téh salah sahiji tangkal anu langka''. :* ''Ari tangkal'''bungur''' téh siga kumaha?''. === Tingkatan basa === * '''bungur''' : basa loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|bungur}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A bulao 15.18 +376Hayati Mayang Arum obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|w}} *Warna biru, atawa paul, sabangsa kapur pikeun nyelep pakéan warnana paul. :* '''''Bulao''' téh sok dipaké ku pun biang lamun nyeusueh baju bodas''. :* ''Lamun langit warna '''bulao''' cirining cuaca keur hadé''. === Tingkatan basa === * '''bulao''' : basa loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|biru}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • dongéng 09.13 +1Sofi Solihah obrolan kontribusi
  • A dongéng 09.13 +441Sofi Solihah obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} * nuduhkeun kana babad meunang ngaréka atawa karangan nu teu kajadian saenyana. :* '''''Dongéng''' kancil jeung buhaya mangrupakeun carita nu sok dibahas di kelas jeung babaturan''. :* 'Ceuk '''dongéng''' mah dina curug itu aya sababarahahiji jurig nu ngajaga éta tempat''. === Tingkatan basa === * '''dongéng''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|dongéng}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A pisan 09.12 +561182.0.239.236 obrolan(Nyieun kaca anyar =={{Sunda}}== {{-k b-|su}} * Ayana hiji perkara dina kaayaan anu leuwih ti ukuran standarna, kacida, pohara atawa puhara, jasa, teuing, :* ''aya paribasa cikaracak ninggang batu laun laun jadi legok, lamun cikaracakna loba pisan mah, lain saukur legok atawa kentog batu téh, balikan tah bencar éstuning leungit we teu nyésa'' :* ''sakola ieu mah muridna saeutik pisan, kaitung ku ramo, mantap tong anéh mun teu lila deui sakolana tutup kakurangan murid'' {{tarjemahan}...)
  • A déwa 09.08 +408Sofi Solihah obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} * istilah kana gelar pikeun turunan Ksatria di Pulo Bali. :* '''''Déwa''' mah tara loba ngomong lamun boga masalah, tapi manéhna loba gerak dina prakna''. :* ''Kuring keur ngadéngékeun lagu tina grup '''Déwa'''''. === Tingkatan basa === * '''Déwa''' : istilah serapan tina Basa Sansekerta {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|Déwa}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A désémber 09.03 +373Sofi Solihah obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} * ngaran salah sahiji bulan nyaéta anu ka-12 dina taun Maséhi. :* '''''Désémbér''' nyaéta ngaran judul laguna Taylor Swift''. :* ''Dina bulan '''Désémbér''' biasana bakal loba tanggal beureum''. === Tingkatan basa === * '''Désémbér''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|Désémbér}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A déngé 08.58 +382Sofi Solihah obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} * kecap pagawéan bisa nyaho sora tina ceuli. :* ''Ka Nini Ati lamun ngomong kudu rada tarik sabab geus kurang '''déngé'''''. :* ''Sanajan kurang '''déngé''' tapi Budi ngarti lamun aya batur nu ngomongkeun manéhna''. === Tingkatan basa === * '''déngé''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|dengar}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A démokrasi 08.55 +433Sofi Solihah obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} * ngaran élmu katatanegaraan di mana pamaréntah dicekel ku rakyat. :* '''''Démokrasi''' nyaéta istilah nu dicokot tina Basa Yunani''. :* ''Nagara Indonesia kaasupna geus nganut paham '''démokrasi''' sabab presiden dipilih ku rakyat''. === Tingkatan basa === * '''démokrasi''' : kecap serapan tina Basa Yunani {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|démokrasi}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A angger 08.53 +362182.0.239.236 obrolan(Nyieun kaca anyar =={{Sunda}}== {{-k b-|su}} * Tetep, teu barobah :* ''ari jelema bodo téh nyaéta jelema nu geus nyaho kana kasalahanana ngan angger we dilakonan kénéh.'' :* ''ti bihari nepika kiwari jalan didieu mah angger wé kieu, tong boro diaspal di balai gé heunteu.'' {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|tetap, tidak berubah}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A almarhumah 08.48 +393Tielumphd obrolan kontribusi(almarhumah)
  • A almarhum 08.45 +382Tielumphd obrolan kontribusi(almarhum)
  • A aljabar 08.40 +378Tielumphd obrolan kontribusi(aljabar)
  • A Akbar 08.37 +368182.0.239.236 obrolan(Nyieun kaca anyar =={{Sunda}}== {{-k b-|su}} * Agung, gedé. :* ''kiai ajengan nétélakeun yén nalika urang aya masalah anu ageung sing yakin we Allah mah Akbar, tegesna langkung ageung tinimbang masalah nu karandapan ku hidep'' :* ''wajar budak téh dingaranan akbar, da gening awakna gé badag.'' {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|akbar}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A alias 08.36 +324Tielumphd obrolan kontribusi(alias)
  • m alesan 08.31 −16Tielumphd obrolan kontribusi(→‎{{sunda}})
  • m album 08.30 −34Tielumphd obrolan kontribusi(→‎{{sunda}})
  • m alamat 08.28 −41Tielumphd obrolan kontribusi(→‎{{sunda}})
  • m akur 08.27 −21Tielumphd obrolan kontribusi(→‎{{sunda}})
  • m aktif 08.25 −25Tielumphd obrolan kontribusi(→‎{{sunda}})
  • m aksioma 08.23 −29Tielumphd obrolan kontribusi(→‎{{sunda}})
  • m akontan 08.22 −17Tielumphd obrolan kontribusi(→‎{{sunda}})
  • ajar 08.21 +1Salm Abdullah obrolan kontribusi
  • m allap alap 08.16 −23Tielumphd obrolan kontribusi(→‎{{sunda}})
  • m akte 08.14 −29Tielumphd obrolan kontribusi(→‎{{sunda}})
  • A ajaib 08.12 +393Raizan1 obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{Sunda}}== {{-k b-|su}} * Anéh, pikahéraneun, teu kaharti ku akal, diluar adat kabiasaan. :* ''mang Ahmad bungah pisan lantaran wapak nu dipésérna ajaib bisa narikan kana duit'' :* ''geus lain jamanna ayeuna mah percaya kana parabotan ajaib, da kabuktian éta mah saukur kabeneran nu dijieun-jieun.'' {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|ajaib}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • A dégdég 08.09 +420Sofi Solihah obrolan kontribusi(Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} * dina sakujur awak karasa jantung tepi ka kaluar sora atawa leuleus. :* ''Biasana lamun can dahar isuk-isuk sok karasa '''dégdég''' cirina kudu sasarap''. :* ''Jelema keur kaayaan teu sadar kudu dipariksa aya sora '''dégdég''' henteu dina jantungna''. === Tingkatan basa === * '''dégdég''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|berdebar}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}})
  • boncéng 08.04 0Raflinoer32 obrolan kontribusi
  • bon 08.03 0Raflinoer32 obrolan kontribusi