abong

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Sunda[édit]

Kecap sipat [su]

abong

  1. kecap nu sok dikedalkeun lamun aya hal nu karasana teu merenah, teu pantes atawa teu hadé;
    Abong keur usum sagala mahal, nawar gé meni teu kireum-kireum.
  2. dibasakeun ka jalma nu rumasa leuwih atawa unggul tinambang nu séjén.
    Abong anak pajabat, dahar gé mani hayang misah.
Ieu kecap nyangkaruk dina Kamus A Dictionary of the Sunda language yasana Jonathan Rigg.