adu

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap pagawéan

adu

  • ngadu: maén, tumpangan duit
Conto: Kana ngadu mah ulah pirajeunan, sok deudeuieun.
  • mangadu: nepungan pikeun ngelakkeun jalma nu nyieun teu ngeunah
Conto: Béjana Kang Duyéh téh rék mangadu ka lurah, sabab wates tanahna digésér-gésér ku tatanggana.

Open book 01.svg Kecap banda

  • aduan: nu dianggap bakal unggul dina diadu.
Conto: Langlayangan aduan kuring mah itu nu gombrés.
  • kuda adu: kuda anu sok dibalapkeun
Conto: Anu meunang kamari téh kuda adu boga Haji Acun.
  • domba adu: domba anu sok diadukeun
Conto: Domba adu Aki Junéd kamari meunang piagem.

Babasan

  • ngadu-ngadu: ngakalan supaya ngajodo
Conto: Saha nu ngadu-ngadu Jang Émed ka Neng Émeh téh ?
  • ngadu-ngadu: ngaranjing-ranjing sina masang
Conto: Ari geus bérés nyugu jeung natahanana kari ngadu-ngadu wé pikuséneun téh.
  • adu hareupan: amprok, jonghok
Conto: Anu tadina rék ambek, barang geus adu hareupan mah kalah malik karunya.
  • adu rényom: paréa-réa omong marrebutkeun perkara
Conto: Bosen abdi mah, ti kamari ngan adu rényom anu teu pira.
  • adu regeng: sataker tanaga
Conto: Sakitu geus adu regeng, weléh sampeu téh teu karabut.
  • adu manis: disurup ngarah pantes
Conto: Lamun hayang adu manis, samping ieu mah kudu jeung kabaya pulas héjo ngora.
  • ngadu-ngadu raja wisuna: ngahudang amarah dua jelema ngarah paséa
Conto: Lamun kitu mah sarua wé atuh jeung ngadu-ngadu raja wisuna.