asak

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Kecap Kaayaan[édit]

asak[édit]

  1. geus cukup umurna, geus waktuna pikeun diala, didahar
  2. geus cukup lilana, geus waktuna dijait, didahar

Conto Larapan[édit]

  1. bubuahan asak
  2. kadaharan asak

Harti Injeuman[édit]

Bapa Anu geus asak pisan[édit]

geus teu aya pantarna, geus kolot pisan

Kecap Barang[édit]

asakan[édit]

kadaharan meunang ngasakan

asakaneun, pasakan[édit]

olahkeuneun

Kecap Pagawean[édit]

ngasakan[édit]

ngolahkeun nepi ka asak

babasan[édit]

kudu dipikir sing asak[édit]

kudu dipikir enya-enya

kudu asak jeujeuhan[édit]

kudu dipikir sing asak

kudu asak sasar[édit]

kudu dipaluruh bener-bener

Sisindiran[édit]

Masing asak-asak ngejo
bisi tutung tambagana
masing asak-asak nenjo
bisi kaduhung jagana