ateul

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap sipat

ateul

Conto: Tong nyoo caruluk, sok ateul.

Open book 01.svg Kecap banda

  • sireum ateul: sireum lembut semu beureum, ana nyoco sok bentol.
Conto: Paingan mani rétép, da loba sireum ateul geuning.
  • taleus ateul: taleus jarah, geutahna matak ateul.
Conto: Babad waé dapuran taleus ateul téh, da teu ka arah hasilna ieuh.

Babasan

  • ateul biwir: salawasna kerenyeng hayang waé nyarita, najan teu perlu.
Conto: Ulah sok ngadongéngkeun rusiah ka si Suti, jelema ateul biwir manéhna mah.
  • ateul leungeun: kerenyeng hayang nampiling, sabab nénjo nu pikasebeleun.
Conto: Ari nénjo kalakuan silaing kitu téh sok térus ateul leungeun déwék mah.
  • sireum ateulan: teu sarua gedéna dina barang jieun; atawa teu adil.
Conto: Naha sireum ateulan kieu nyieun comro téh !
  • taleus ateul: nyebarkeun kagoréngan
Conto: Urang lembur ieu geus pada apal ieuh, si éta mah tukang ngaliarkeun taleus ateul.

Nuvola apps kmessedwords.png Tarjamahan