banda

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap banda

banda

  • banda: kaboga
Conto: Katénjo mimiti boga banda téh ti saprak gawé di kota waé.
  • babanda: boyongan
Conto: Sanggeus nagarana éléh, sakur pangeusi karaton jadi babanda musuh.

Open book 01.svg Kecap pagawéan

banda

  • dibanda: diborogod
Conto: "Ngajedog siah, bisi dibanda ku aing!"

Babasan

  • banda tatalang raga: leuwih hadé ngorbankeun banda ti batan cilaka
Conto: "Jual waé sawah téh ari butuh keur tatamba mah, pan banda tatalang raga."
  • banda sasampiran umur gagaduhan: boh banda boh nyawa Pangéran anu kagungan
Conto: "Ari keur kuring mah taya halanganana, sabab banda sasampiran umur gagaduhan."