basa

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Sunda[édit]

Kecap barang [su]

basa

basa

  • basa: alat anu dipaké ku jalma pikeun ngedalkeun eusi haténa, diwangun ku réntétan sora anu puguh éntép seureuhna
Contoh: Saban bangsa tangtu miboga basa.
  • juru basa : pagawé anu tugasna narjamahkeun
Conto: Béjana Néng Engkoy téh jadi juru basa di Balé Pustaka.

Katerangan[édit]

  • basa: waktu
Conto: Basa Haji Ikin hajat, kuring mah keur ngumbara di Jakarta.

Babasan[édit]

  • basa-basa: teu tumarima
Conto: Dasar jelema belegug, sakitu ditulungan ku batur téh mani teu basa-basa acan.