beuleum

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Sunda[édit]

Kecap pagawéan [su]

beuleum

beuleum

  • ngasakan kadaharan ku jalan dideukeutkeun atawa diantelkeun kana seuneu.
Conto: Ari manéh beuki beuleum careuh, Won ?

Babasan[édit]

  • teu mais teu meuleum: teu pipilueun
Conto: Ulah nyarékan ka kuring da teu mais teu meuleum. Itu nu boga dosana mah urang lembur peuntas.
  • beusi atah beuleum: geuneuk, beungeut jalma nu keur ambek kacida
Conto: Barang ngadéngé kolotna dipépéhék ku tatanggana, beungeutna ngadadak kawas beusi atah beuleum.