bugang

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap banda

bugang

Conto: Cing piceun bugang beurit téh, bau !
Sinal de igual.svg Sinonim
  • bangké

Babasan

  • cikal bugang: nu pangheulana paéh
Conto: Saha anu jadi cikal bugang dina Perang Barata Yudha téh ?
  • cikal bugang: cikal hirup
conto: Ceuk béja, Neng Iroh téh cikal bugang, da saenyana manéhna bogaeun lanceuk, ngan maot basa keur orok kénéh.
  • nanggung bugang: ditinggalkeun maot ku adina jeung ku lanceukna
conto: Pantes waé rék diogo ogé, tuda manéhna nanggung bugang, jaba keur leutikna géringan.
  • leutik ringkang gedé bugang: sipat jelema, upama maot loba urusanana, sumawona mun ajal dipanyabaan mah
conto: Ari kuring mah nu jadi lanceukna, nya melang waé najan adi kitu kalakuanana ogé, tuda leutik ringkang gedé bugang.

Nuvola apps kmessedwords.png Tarjamahan