cacah

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap pagawéan

cacah

  • nyacahkeun: nyénsus
Conto: Bulan hareup, di ieu désa baris aya kagiatan nyacahkeun.

Open book 01.svg Kecap banda

cacah

  • rayat biasa, somah
Conto: Boh cacah boh ménak, mungguhing Alloh mah sarua waé.
  • cacah jiwana: bilangan lobana panduduk
Conto: Ari kampungna mah lega, ngan cacah jiwana saeutik.

Babasan

  • cacah rucah atah warah: somah nu dianggap taya ajéna sabab bodo
Conto: Dina jaman ayeuna mah najan cacah rucah atah warah, tapi boga hak anu sarua dina hirup kumbuh.