laba

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Indonésia[édit]

Kecap barang

laba

  • laba:
  1. kauntungan (beubeunangan tina ngajual barang anu leuwih luhur batan pameulianana, bunga duit, jsb.)
Conto:
    • tina modal Rp5.000,00 meunang kauntungan Rp500,00; modal Rp10.000,00 bungana 2% sabulan
  1. paédah, guna, mangpaat
Conto: naon paédahna (gunana, mangpaatna) urang papaséaan kawas kieu?
  • -- bersih sésa antara jumlah sagemblengan beubeunangan dikurangan ku jumlah sagembelengna béaya dina dangka waktu anu tangtu;
  • -- kotor hasil harga jual bersih dikurangan béaya produksi;
  • -- rugi untung rugi
Conto: tacan nyaho untung rugi;
  • berlaba meunang kauntungan (tina dagang)
Conto: lamun henteu meunang kauntungan, naon gunana ngajual (dagang)?