ruhak

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Sunda[édit]

Kecap Barang[édit]

Kayu atawa areng anu hurung, minangka panas, beureum warnana

(1) Meuleum hui téh dina ruhak hawu.

Ruhak Areng

Kecap Sipat[édit]

Dimisalkeun hurungna ruhak, masing geus euweuh seuneu, masih miboga panas jeung bisa ngajadikeun seuneu lamun kaayaan ngadukung; sumanget, dendam.

(1) "Demi ruhak Pajajaran pantrang rek ilang ku anginna" ; ~ sumanget nu ngabela-bela di na ati urang Pajajaran.[1]

Bentukan[édit]

  1. Ruhay ~ Kecap Kaayaan kaayaan barang anu caang bakat ku panas, atawa hurung kabeuleum.

(1) Ngan pirunan teu gancang ruhay. Laju ditiupan deui, lain beuki hurung beuki ruhay, tapi kalah ka haseup ngebul mulikbek.[2]

  1. [1], Ruhak Pajajaran.
  2. Pakujajar Beukah Kembang Tungkusan