Kaca anyar

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kaca anyar
sumputkeun pamaké kadaptar | sumputkeun bot | témbongkeun pangalihan
(panganyarna | pangheubeulna) Témbongkeun (leuwih anyar 50 | ) (20 | 50 | 100 | 250 | 500).
  • 1 Agustus 2021 16.53tenang (juj | édit) ‎[512 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k s-|su}} *Istilah nuduhkeun sipat atawa kaayaan cicing bari kalem. :* ''Bapa mah '''tenang''' wéh najan aya masalah ogé sabab geus sipatna kitu.'' :* ''Dina ngahareupan saha baé kudu bari '''tenang''' pikeun nu ku urang diomongkeun bisa dipikangarti ku batur.'' === Tingkatan basa === * '''tenang''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|tenang}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Katego...)
  • 1 Agustus 2021 16.51tempo (juj | édit) ‎[487 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} *Pagawéan saha baé barangténjo ka hareupeun barang bari ngadepong. :* ''Ulah sok hayang '''tempo'' lila kana pagawéan batur sabab matak teu genah.'' :* ''"Bantuan atuh Si Budi téh tong saukur '''tempo''' bari diuk hungkul!".'' === Tingkatan basa === * '''tempo''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|tempo}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi...)
  • 1 Agustus 2021 16.48tempat (juj | édit) ‎[490 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Istilah kana rohangan paranti nyicingan barang, atawa ku jelema bisa ogé ku sato. :* ''Sakolaan nyaéta '''tempat''' diajar sing bener pikeun ngapinterkeun jelema.'' :* ''Raka keur néangan '''tempat''' sampah pikeun teu ngabala.'' === Tingkatan basa === * '''tempat''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|tempat}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-...)
  • 1 Agustus 2021 16.45tawar (juj | édit) ‎[463 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k s-|su}} *Kaayaan dina teu puguh rasana anu dirasa amis henteu, asin henteu. :* ''Raka keur meuli roti '''tawar''' di toko kuéh nu keur promo.'' :* ''Bapa mah resepna dipangnyieunkeun entéh '''tawar''' bari panas.'' === Tingkatan basa === * '''tawar''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|tawar}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 16.43taun (juj | édit) ‎[443 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Istilah kana waktu di dunya anu lilana 12 bulan. :* ''Tatangga sabeulah '''taun''' hareup rék ngayakeun walimahan.'' :* ''Cenah mah '''taun''' hareup barudak sakola geus bisa asup deui.'' === Tingkatan basa === * '''taun''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|tahun}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 16.40tatangga (juj | édit) ‎[496 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Istilah kana hiji atawa loba jelema anu imahna deukeu ka imah urang. :* ''Urang kudu alus ka '''tatangga''' sabab nu nulungan urang engké maranéhna.'' :* ''Bu Rudi geus moal jadi '''tatangga''' deui sabab geus pindah ka luar kota.'' === Tingkatan basa === * '''tatangga''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|tetangga}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Dari...)
  • 1 Agustus 2021 16.37tarung (juj | édit) ‎[476 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} *Istilah dina hiji pagawéan jelema atawa sato gelut papuket. :* ''Hayam jago alus dipaké '''tarung''' jeung hayam nu bogana ti dusun seberang.'' :* ''Domba nu alus tanagana dipaké '''tarung''' di lembur kuring mah.'' === Tingkatan basa === * '''tarung''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|tarung}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 16.35taros (juj | édit) ‎[506 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} *Hartina patanya ka diri atawa ka batur pikeun pariksa kana hiji perkara. :* ''Di sakola kudu wani turas '''taros''' ka guru atawa babaturan lamun urang teu ngarti.'' :* ''Bapa nitah geura '''taros''' ka Pa Lurah rapat téh jadi ayeuna atawa isukan.'' === Tingkatan basa === * '''taros''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|tanya}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Bea...)
  • 1 Agustus 2021 16.32tarjamah (juj | édit) ‎[503 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} *Hartina kecap pagawéan nu keur nyalin hiji basa kana basa séjén. :* ''Tukang ketik keur nyieun '''tarjamah''' tina basa Inggris ka basa Indonesia.'' :* ''Quran teh ayeuna mah geus loba '''tarjamah''' boh basa Sunda atawa basa Indonesia.'' === Tingkatan basa === * '''tarjamah''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|terjemah}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasis...)
  • 1 Agustus 2021 16.30tarima (juj | édit) ‎[515 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} *Salah sahiji kecap pagawéan nanu hartina nampa kana salah hadéna hiji perkara. :* ''Kulawarga di imah geus '''tarima''' aki ninggalkeun alam dunya kamari peuting.'' :* ''Kudu puguh dina dagang perkara serah '''tarima''' komo duitna tepi ka miliaran mah.'' === Tingkatan basa === * '''tarima''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|terima}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kat...)
  • 1 Agustus 2021 16.19sastra (juj | édit) ‎[526 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Istilah dina basa Sansekerta hartina tulisan atawa nuduhkeun buku. :* ''Kuring asup jurusan '''sastra''' sabab geus resep kana maca ti leuleutik.'' :* ''Di Unpad aya rupa-rupa jurusan '''sastra''' anu taun ayeuna narima loba mahasiswa.'' === Tingkatan basa === * '''sastra''' : kecap serapan tina basa Sansekerta {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|sastra}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Su...)
  • 1 Agustus 2021 16.16sarua (juj | édit) ‎[546 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Istilah tina basa Sansekerta anu hartina teu beda ukurana, gedéna atawa leutikna. :* ''Tatangga kuring aya nu kembar tepi ka '''sarua''' rupana hésé dibédakeun.'' :* ''Mamah keur meuli mobil nu '''sarua''' jeung nu dina iklan sabab cenah kabita.'' === Tingkatan basa === * '''sarua''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|sama}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Bea...)
  • 1 Agustus 2021 16.11saréat (juj | édit) ‎[517 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Istilah tina basa Arab anu hartina elmu kabatinan nu geus aya lahiriah. :* ''Mang Ade cenah mah boga élmu '''saréat''' nu osok dipaké ngubaran jelema.'' :* ''Kadé kudu jujur ka jelema nu bisa kana '''saréat''' sabab lamun ngawadul bakal kanyahoan.'' === Tingkatan basa === * '''saréat''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|ilmu batin}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda K...)
  • 1 Agustus 2021 16.08saré (juj | édit) ‎[493 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} *Kaayaan keur reureuh bari ngedeng dibarengan ku panon dipeureumkeun. :* ''Bu Rani sigana keur '''saré''' sabab imahna teu dibuka waé.'' :* ''Lamun digawé kudu cukup istirahat jeung '''saré''' pikeun urang bisa jaga kana kaséhatan.'' === Tingkatan basa === * '''saré''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|tidur}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring...)
  • 1 Agustus 2021 16.06sapu (juj | édit) ‎[522 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Istilah kana hiji parabotan paranti bebersih lamun di imah kudu miceunan runtah atawa sésa kebul. :* ''Tukang '''sapu''' nu sok liwat ka hareup imah ayeuna eureun dagang sabab gering.'' :* ''Tétéh néangan '''sapu''' rék bebersih kamar pikeun genah dipake saré.'' === Tingkatan basa === * '''sapu''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|sapu}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} [[Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda]...)
  • 1 Agustus 2021 16.03saptu (juj | édit) ‎[465 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Ngaran poé katujuh dina saminggu. :* ''Unggal '''Saptu''' sok diayakeun senam séhat di lapang deukeut balai désa.'' :* ''Tétéh sok nungguan poé '''Saptu''' manéhna libur gawé jadi bisa indit balanja.'' === Tingkatan basa === * '''Saptu''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|Sabtu}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 16.00sampeu (juj | édit) ‎[489 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Istilah dina hiji kadaharan anu asalna tina beuti dapuran sampeu. :* ''Tatangga méré ka kuring loba '''sampeu''' geus meunang melak kamari ti kebon.'' :* ''Mamah keur meuli '''sampeu''' tuluy dijieun rupa-rupa asakan di imah.'' === Tingkatan basa === * '''sampeu''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|singkong}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-S...)
  • 1 Agustus 2021 15.57sapédah (juj | édit) ‎[492 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Nyaéta ringkesan tina kecap sabab atawa saréhna pédah. :* ''Ani teu genah haté ka Rudi '''sapédah''' katoél saeutik basa liwat.'' :* ''Kadé bisi matak batur teu ngenah '''sapédah''' hiji atawa dua kecap urang nu teu kahaja.'' === Tingkatan basa === * '''sapédah''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|sebab}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring I...)
  • 1 Agustus 2021 15.52sanggul (juj | édit) ‎[482 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Buuk anu dijieun gelung. :* ''Bu Asih muka salon sabab bisa nyieun rupa-rupa '''sanggul''' paranti nu nikah atawa ka acara resmi.'' :* ''Jaman ayeuna mah '''sanggul''' bisa nyieun sorangan sabab loba carana dina Youtube.'' === Tingkatan basa === * '''sanggul''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|sanggul}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Sol...)
  • 1 Agustus 2021 15.44samara (juj | édit) ‎[478 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Sababarahahiji bagéan dina jero asakan nu matak ngeunah. :* ''Kudu ngarti kana rupa-rupa '''samara''' komo awéwé mah kudu bisa nyieun asakan anu ngeunah.'' :* ''Di pasar geus aya '''samara''' nu geus jadi kari masak.'' === Tingkatan basa === * '''samara''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|bumbu}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 15.42salin (juj | édit) ‎[458 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Nuduhkeun kana ganti papakéan nu keur dipaké jeung ku anu séjén. :* ''Indit ngojay kudu pisan mawa '''salin''' sabab rék babaseuhan.'' :* ''Raka indit ka luar kota babawaan '''salin''' meni loba.'' === Tingkatan basa === * '''salin''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|ganti}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 15.39salamet (juj | édit) ‎[498 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k s-|su}} *Kaayaan jelema anu tadina kungsi ngalaman susah tepi ka ahirna teu sakara-kara. :* ''Ménta kaayaan anu '''salamet''' lain ka sasaha iwal ka Gusti Alloh.'' :* ''Mamah ti kamari ngadua Bapa sing '''salamet''' di jalan indit haji ka Arab.'' === Tingkatan basa === * '''salamet''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|selamat}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Da...)
  • 1 Agustus 2021 15.36salam (juj | édit) ‎[475 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Nuduhkeun kecap pagawéan kana doa atawa kasalametan. :* ''Bu Guru di sakola ngajarkeun kudu '''salam''' sabab bagéan tina kasopanan.'' :* ''Lamun ka imah batur biasakeun '''salam''' pikeun nu di imah nyaho aya tamu.'' === Tingkatan basa === * '''salam''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|salam}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 15.33salah (juj | édit) ‎[493 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Kaayaan teu bener teu sakumaha anu diharep. :* ''Lamun rumasa '''salah''' kudu ngaku di dunya kénéh bisi jadi matak di poé engké jeung di akhirat.'' :* ''Adi basa ujian ngan '''salah''' hiji ku sabab manéhna sok réngking ka hiji.'' === Tingkatan basa === * '''salah''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|salah}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring...)
  • 1 Agustus 2021 15.31saksi (juj | édit) ‎[472 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Jelema anu nempo kana hiji perkara. :* ''Begal kamari bisa katéwak sabab aya '''saksi''' nu nempo kajahatan tadi peuting.'' :* ''Pangadilan sok ngadatangkeun '''saksi''' pikeun bisa ngahasilkeun perkara nu puguh.'' === Tingkatan basa === * '''saksi''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|saksi}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 15.22sakola (juj | édit) ‎[470 bait]Sofi Solihah (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Tempatna jelema diajar nulis, maca, jeung rupa-rupa kapinteran. :* ''Adi keur aya di '''sakola''' ti isuk tepi ka beurang can balik.'' :* ''Pa Guru lamun keur ngajar di '''sakola''' sok maké saragam nu rapih.'' === Tingkatan basa === * '''sakola''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|sekolah}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 15.01sajarah (juj | édit) ‎[472 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Nuduhkeun kana kajadian-kajadian anu geus kaliwat. :* ''Unpad boga jurusan '''sajarah''' nu geus aya ti taun 1960.'' :* ''Bandung loba carita '''sajarah''' ti basa jaman Wiranatakusumah.'' === Tingkatan basa === * '''sajarah''' : kecap serapan tina basa Arab {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|sejarah}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 14.56sadap (juj | édit) ‎[454 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} *Kagiatan keur ngala lahang tina leungeun kawung. :* ''Tukang kalapa keur ngasah péso paranti '''sadap''' di kebon.'' :* ''Di kebon kalapa loba patani keur '''sadap''' pikeun bisa dijual ka pasar.'' === Tingkatan basa === * '''sadap''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|sadap}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 14.54sabrang (juj | édit) ‎[458 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Ngaran salah sahiji tutuwuhan anu siga céngék tapi leuwih gedé. :* ''Mamah keur meuli '''sabrang''' di pasar paranti masak sayur.'' :* ''Asakan téh asa kurang lada teu maké '''sabrang''' mah.'' === Tingkatan basa === * '''sabrang''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|sabrang}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 14.49séwa (juj | édit) ‎[522 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} *Salah sahiji kecap pagawéan nu hartina mere duit sabab geus nginjeum barang. :* ''Bapa ti saprak pénsiun muka '''séwa''' mobil nu bisa nganteuran loba jelema ka luar kota.'' :* ''Babaturan ogé kudu dibayar '''séwa''' nginjeum motorna sabab geus dipake sabulan.'' === Tingkatan basa === * '''séwa''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|sewa}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} [[Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda]...)
  • 1 Agustus 2021 14.45rancagé (juj | édit) ‎[531 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k s-|su}} *Kaayaan ka jelema anu hirupna euweuh kakurangan jaba cukup kapinteranana. :* ''Unpad boga rohangan nu disebat Balé '''Rancagé''' tempatna rupa-rupa acara akademik.'' :* ''Diajar kudu sing bener pikeun boga kahirupan anu'''rancagé''' matak reugreug ka haté kolot.'' === Tingkatan basa === * '''rancagé''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|sejahtera}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktiona...)
  • 1 Agustus 2021 14.41ranca (juj | édit) ‎[538 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Tempat mangrupa sawah anu leutakna jero jeung aya jukutan. :* ''Bandung baheulana aya sababaraha hiji tempat urut '''ranca''' sabab aya jalan nu maké kecap éta.'' :* ''Rumah Sakit Hasan Sadikin baheulana boga ngaran Rumah Sakit '''Ranca''' Badak tapina geus dirobah ku pamaréntah.'' === Tingkatan basa === * '''ranca'' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|rawa}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring -...)
  • 1 Agustus 2021 14.37rambutan (juj | édit) ‎[476 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Ngaran salah sahiji bungbuahan anu cangkangna aya buluan kasar. :* ''Si Ani teu bisaeun carana muka '''rambutan''' da manéhna mah kakara manggih.'' :* ''Mamah keur balanja '''rambutan''' sabab keur usum di dieu.'' === Tingkatan basa === * '''rambutan''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|rambutan}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 14.33rambay (juj | édit) ‎[461 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} *Kaayaan patingarambay panjang ngagarantung. :* ''"Geura potong rambut téh meni ngéwa geus '''rambay''' kaditu kadieu!".'' :* ''Budak ceurik tepi ka cimatana '''rambay''' kana baju tepi ka baseuh.'' === Tingkatan basa === * '''rambay''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|berceceran}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 14.29ramat (juj | édit) ‎[445 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Anu paranti lancah nu jadi tataheunan hakaneun lancah. :* ''Dina tuntung tembok luhur sok aya '''ramat''' cirining meunang lancah.'' :* ''Tong sieun ku '''ramat''' lancah sabab teu bahaya.'' === Tingkatan basa === * '''ramat''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|jala}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 14.18ramadan (juj | édit) ‎[525 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Serapan tina basa Arab nyaéta bulan puasa anu lobana tilu puluh poé. :* ''Mamah unggal '''ramadan''' sok nyieun kolek cau jeung és campur.'' :* ''Ngabuburit nyaéta istilah nu biasa aya pas '''ramadan''' bari resep ulin jeung babaturan.'' === Tingkatan basa === * '''ramadan''' : kecap serapan tina basa Arab {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|ramadan}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sun...)
  • 1 Agustus 2021 14.14ramé (juj | édit) ‎[467 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Kaayaan keur loba ku rupa-rupa sora nu kadéngé. :* ''Pasar malam téh meni '''ramé''' tepi ka dua peuting engké.'' :* ''Atuh teu '''ramé''' lamun Si Budi teu miluan mah da si éta jelemana resep ngabodor.'' === Tingkatan basa === * '''ramé''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|ramai}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 14.11ralat (juj | édit) ‎[536 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} *Nuduhkeun kana salah citak atawa salah tulis dina koran. :* ''Bapa keur nyieun '''ralat''' di rédaksi sabab kamari teu kahaja salah citak berita.'' :* ''Lamun dina buku atawa koran kudu diperhatikeun '''ralat''' nu sok aya di bagéan harep berita utama.'' === Tingkatan basa === * '''ralat''' : kecap serapan tina basa Arab {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|ralat}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wik...)
  • 1 Agustus 2021 14.07raksasa (juj | édit) ‎[524 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Nyaéta serapan tina basa Sansekerta nu hartina tukang tunggu atawa nu ngajaga. :* ''Gunung beulah kulon geus sohor ku '''raksasa''' nu nungguan di dinya.'' :* ''Dongéng baheula sok aya carita '''raksasa''' nu hirupna di leuweung.'' === Tingkatan basa === * '''raksasa''' : kecap serapan tina basa Sansekerta {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|raksasa}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sund...)
  • 1 Agustus 2021 14.04raja (juj | édit) ‎[547 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Jabatan atawa posisi pangluhurna di kerajaan jeung nagara di mana posisina turun-temurun. :* ''Kamari '''Raja''' Arab geus datang ka Indonesia dina silaturahmi jeung presiden.'' :* ''Salian ti presiden, pimpinan nagara bisa ogé '''raja''' kawas di nagara Arab.'' === Tingkatan basa === * '''raja''' : kecap serapan tina basa Sansekerta {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|raja}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa D...)
  • 1 Agustus 2021 13.59raga (juj | édit) ‎[496 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Wujud nu jadi ajeg-regejegna wujud jelema awak nu katénjo. :* ''Sagala béak jang lomba olahraga jiwa '''raga''' ngabélam nagara di Olimpiade Jepang.'' :* ''Situasi keur kieu '''raga''' kudu dijaga kaséhatanana pikeun boga imun anu kuat.'' === Tingkatan basa === * '''raga''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|raga}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Dari...)
  • 1 Agustus 2021 13.53réndéng (juj | édit) ‎[480 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} *Kaayaan keur nangtung atawa diuk pagigir-gigir. :* ''Walimahan mah kudu bisa '''réndéng''' diukna jeung salaki sabab geus akad sah.'' :* ''Lamun acan puguh muhrim diuk téh ulah '''réndéng''' bari padeukeut kitu.'' === Tingkatan basa === * '''réndéng''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|sebelah}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solih...)
  • 1 Agustus 2021 13.46réméh (juj | édit) ‎[522 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Sababarahahiji siki kéjo atawa daharan lain nu ragrag keur dahar. :* ''Rani lamun dahar roti garing sok ninggalkeun '''réméh''' nu matak ateul kana dampal suku mun katincak.'' :* ''Roti garing lamun dijieun '''réméh''' tina bubukna bisa dijieun tipung roti.'' === Tingkatan basa === * '''réméh''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|remah}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} [[Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda]...)
  • 1 Agustus 2021 13.43réktor (juj | édit) ‎[511 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Hartina pamingpin pangluhurna di déwan akademi, ogéserapan tina basa Walanda ''rector''. :* ''Pa '''Réktor''' keur ceramah akademik dina podium.'' :* ''Kamari Ibu '''Réktor''' geus kapilih tina hasil milih para dosén.'' === Tingkatan basa === * '''réktor''' : kecap serapan tina basa Walanda {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|rektor}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategor...)
  • 1 Agustus 2021 13.39rérét (juj | édit) ‎[514 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} *Nuduhkeun pagawéan nénjo ka gigir ku sisi panon digilerkeun. :* ''Lamun ka lembur sok '''rérét''' panon di jalan sabab loba nu dagang oléh-oléh.'' :* ''Kuring teu kahaja nempo nu paséa di sisi jalan panon '''rérét''' basa liwat ka deukeut sawah.'' === Tingkatan basa === * '''rérét''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|lirik}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kate...)
  • 1 Agustus 2021 13.32répéh (juj | édit) ‎[479 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} *Kaayaan geus eureun tina ramé sora sabab geus eureun tina ceurik. :* ''Budak geus '''répéh''' ari indungna ngajajanan coklat mah.'' :* ''Bapa méré emas ka mamah pikeun '''répéh''' ti kamari hayang boga kongkorong.'' === Tingkatan basa === * '''répéh''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|diam}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 13.29réngsé (juj | édit) ‎[448 bait]110.136.159.135 (obrolan) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k k-|su}} *Nyaéta pagawéan anu geus anggeus. :* ''Ieu silabus can '''réngsé''' kénéh sabab kudu dirapatkeun.'' :* ''Pagawéan Si Budi geus '''réngsé''' ti kamari dikerjakeun di imah Si Bidu.'' === Tingkatan basa === * '''réngsé''' : loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|beres}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Sofi Solihah)
  • 1 Agustus 2021 10.34balingbing (juj | édit) ‎[481 bait]Serigalakampus (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} * bubuahan (ngaran Laten Averrhoa bilimbi) anu warnana hejo kolot, bentukna lonyod, jeung rasana amis haseum. :* ''Hoyah! Arék kamana héy maling '''balingbing'''!'' :* ''Hanas, '''balingbing''' nu urang bawa haseum kénéh.'' {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|belimbing}} {{-}} * {{en}} : {{trad-|en|starfruit}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring II - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Serigalakam...)
  • 1 Agustus 2021 10.25balon (juj | édit) ‎[447 bait]Serigalakampus (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k b-|su}} * karét anu bisa melendung jeung ngapung ku cara ditiup. :* ''Teu lama, manéhna mawa kuéh jeung '''balon''' ka imahna.'' :* ''Hésé-hésé balon ditiup, kalah ngapung teu sempet ditalian.'' {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|balon}} {{-}} * {{en}} : {{trad-|en|balloon}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring II - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Serigalakampus)
  • 1 Agustus 2021 10.22bangkrut (juj | édit) ‎[468 bait]Serigalakampus (obrolan | kontribusi) (Nyieun kaca anyar =={{sunda}}== {{-k s-|su}} * pailit, teu bisa mayar hutang. :* ''Pabrik tempat manéhna digawé '''bangkrut'''.'' :* ''Politisi ieu '''bangkrut''' sanggeus éléh dina Pemilu taun kamari.'' === Tingkatan basa === * '''apotéker''': basa loma {{tarjemahan}} {{(}} * {{id}} : {{trad-|id|bangkrut}} {{-}} * {{en}} : {{trad-|en|bankrupt}} {{)}} {{kamus|ver=danadibrata}} Kategori:Beasiswa Daring II - Wiktionary Sunda Kategori:Beasiswa Daring II-Serigalakampus)
(panganyarna | pangheubeulna) Témbongkeun (leuwih anyar 50 | ) (20 | 50 | 100 | 250 | 500).