Wiktionary:Ngamimitian kaca anyar

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Ngamimitian Kaca Anyar

kecap banda kecap pagawéan kecap sipat
sunda

indonésia

inggris

Saha waé jalma, kaasup anjeun, bisa nulis jang Wiktionary! Ketikkeun judul éntri nu rek dijieun ku hidep dina kotak di luhur, teken "Jieun kaca anyar", lajeng wéh nulis.

Tombol diluhur bakal nungtun hidep ka kaca éditan pikeun ngasupkeun tulisan. Upamana éntri jeung judul anu rek diasupkeun acan aya, mangka hidep bakal ngédit hiji kaca anyar. Sabalikna, upamana geus nyangkaruk artikel anu judul dipimaksud, eusi artikel bakal dipidangkeun jeung hidep bisa ngarobah kaca nu dipimaksud.

Aya alusna pikeun maca heula pacekelan umum anu dipaké di Wiktionary saméméh hidep ngamimitian nulis. Baca ogé pituduh ngédit hiji kaca pikeun neuleuman markah (markup) wiki anu bisa dipaké ku hidep dina kotak éditan.

Kaca ieu ngajéntrékeun babaraha hal ngeunaan kumaha ngamimitian éntri anyar, hiji hal anu banget dipiharep ti hidep, kontributor Wiktionary basa Sunda!

Pacekelan umum[édit]

  • Disarankeun pikeun asup log saméméh hidep ngamimitian ngédit.
  • Sakabéh éntri dina wiktionary minimal kudu ngabogaan inpormasi ngeunaan ngaran basa tina kecap nu dipimaksud. Ngaran basa ieu dituliskeun langsung, misalna : ==basa Sunda==, atawa ngagunakeun kodeu basa anu geus aya, misalna =={{sunda}}==.
  • Pola Teundeun standar éntri dina wiktionary bisa diilikan di dieu

Cara-cara pikeun ngamimitian kaca anyar[édit]

Ngamimitian kaca anyar tina tumbu nu geus aya, sanggeus nyieunna, atawa sanggeus nyungsi[édit]

Pikeun ngamimitian kaca anyar, hidep bisa maké link nu geus aya di hiji kaca.

Tutumbu jero anu lumpat ka kaca-kaca nu can aya biasana dijeunkeun dina proses sasadiaan hiji kaca, jeung/atawa pikeun pangajak ka jalma séjén jang ngamimitianna. Tutumbu ieu biasana nu warna euceuy.

Ngaklik tumbu saperti ieu bakal nganteurkeun hidep kana modeu édit kaca anyar.

Saméméh ngaklik tumbu édit, émutan deui yén hidep téh tas yakin acan rék méré kaca anyar ku judul nu dipimaksud. Mun teu yakun, édit heula tumbu anu aya dina kaca parujukna.

Hidep tangtuna bisa nyieun tumbu sorangan, dina kaca anu patalian atawa dina kaca indeks. Meusingkeun kitu, hidep alusna mah nyieun tumbu sorangan sanggeus nusl kaca anyar, hususna mah mun tumbu nu dipimaksud bakal ngagantikeun hiji tumbu nu lumpat ka kaca nu geus aya. Dina kaayaan nu saperti ieu hidep bisa nyieun tumbu tapi ulah klik 'Simpen' tapi gunakeun 'Tingali Pramidang' heula (jang mastikeun yén link éta téh alus).

Perlu diperhatikeun ogé yén tutumbu dina kaca nu patali nyieun navigasi antar kaca jadi leuwih genah, jeung ogé batur jadi nyahoeun kana ayana éta kaca anyar.

Ngamimitian kaca anyar liwat URL[édit]

Upama hidep ngetikkeun URL (alamat ramatloka) Wikipedia anu can ngabogaan eusi/inpormasi, hidep bakal manggihan hiji kaca anu midangkeun pesen saperti ieu.

Hidep bisa ngédit kaca éta ku ngaklik 'édit' nu diluhureun kaca.

Cara anu gampang pikeun nyieun URL anyar nyaéta ku ngetik bagéan panungtung URL pikeun artikel séjén dina proyék nu sarua.

Misalna:

Hidep ngagunakeun URL kaca kamus anu aya di:

http://su.wiktionary.org/wiki/kamus

Terus mun hidep hayang ngamimitian kaca anyar anu judulna 'Kaca Anyar', ganti bagéan tungtungna jadi:

http://su.wiktionary.org/wiki/Kaca_Anyar

Nyieun tumbu ka kaca séjén[édit]

Nalika hidep ngédit hiji artikel, upamana aya hiji kecap méré sue yén perlu ayana artikel husus pikeun ngajéntrékeun leuwih lanjut, béré wé dua kurung siku di sisi-sisina téh, [[saperti ieu]]. Éta disebutna minanagka nga-"wiki"-keun teks. Sanggeus hidep nyimpen artikel tadi, mangka kecap tadi sacara ajaib bakal dikaitkeun jeung artikel séjén nu geus aya, atawa bakal kajadian hiji kait warna beureum saperti anu dijelaskan di luhur, nyaéta ngamumkinkeun nambahkeun artikel anyar. Sakitu panginten cara jétu pikeun nulis artikel.

Ngagunakeun kotrétan[édit]

Cara séjénna nyaéta ngagunakeun Kotrétan!

  • Édit kotrétan (tempat jang mecakan), lajeng jieun weh tutumbu.
  • Saterusna mimitian/édit kaca anyar ku ngaklik tumbu, sarta tuliskeun teks.

Catetan: Kotrétan (pamecakan) sacara tumerus dihapus, jadi ulah hilap pikeun nandaan kaca-kaca anu geus dijieun ku hidep, supaya bisa ngéditna deui jang ka hareupna. Upamana hidep anggahota anu kadaptar, bakal bijil ogé di handap "Kontribusi kuring" dina Quickbar di katuhu luhur kaca.

Alusna mah kaca nu cik kénéh ditulis téh dipecakan ku pamariksa éjahan (spell checker) saméméh dikirim. Hidep mumkin ogé ngarasa genah pikeun nyieun salinan tina kaca anu dipimaksud, ngéditna, terus neundeun deuina (paste) di kaca éta kénéh.

Ngamimitian topik nu sama sakali can aya kacida mangpaatna pikeun ngembangkeun Wiktionary leuwih léga (jeung leuwih jero).

Catetan: Inget yén Wiktionary nyaéta kamus nu eusina nembrak. Hidep méré kontribusi kana basis data inpormasi umum anu bébas. Hidep sacara otomatis nasrima lisénsi ngeunaan naon anu hiep tulis nurutkeun GNU_Free_ Documentation_License; hidep heug baé ngalakonanna upama hidep miboga hak cipta ngeunaan eusi (anu hidep jieun sorangan), atawa mun eusi éta milik umum. Mangga aos salengkepna di hak cipta (dina basa Inggris). Ulah midangkeun bahan anu dijagaan hak cipta tanpa saijin nubogana.

Tingali Ogé[édit]

Citakan[édit]