beureum

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap sipat

beureum

  1. [[]]
  • warna dina frékuénsi cahya panghandapna nu bisa kénéh katangkep ku panon manusa, mibanda panjang gelombang k.l. 700 nm.
  • beureum euceuy: beureum kacida
  • beubeureum endog: bagian endog nu semu beureum

Babasan

  • Bur beureum bur hideung, hurung nangtung siang leumpang: hirup senang taya kakurang, salilana ginding.
  • dibeureum dihideung: dikumaha-kumaha.
  • Adéan Ku Kuda Beureum: alus/ginding kulantaran barang milik batur.
  • Asa nanggeuy endog beubeureumna: boga rasa kanyaah nu naker.
  • Rup ku padu, rap ku lemah, katurub ku taneuh: nyeri haté nu teu bisa poho tug na nepikeun ka maot.
  • Beureum paneureuy: hésé pisan nyumponan pamaksud.