dulang

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Sunda[édit]

Kecap barang [su]

dulang

  • dulang: wadah gedé tina kai golondongan, bangunna siga pinggan atawa sangku gedé paranti ngarih jeung ngakeul, nutuan janggél, jsb.
  • dulang sontak: antanan leutik

Babasan[édit]

  • bilatung dulang: keur meumeujeuhna parabaneun (dilarapkeun ka budak anu keur meujeuhna tumuwuh & rewog daharna)
  • dulang ti nandé: ukur nuturkeun kumaha kahayang nu séjénna (ilaharna dilarapkeun ka awéwé anu nuturkeun kumaha kahayang lalaki), teu milih pamadegan sorangan
  • nyaah dulang: nyaah nu diukur ku dahar paké/banda wungkul, teu jeung atikanana
  • sangga dulang: bentuk tanduk (munding) anu ngarandakah ka tungtung, sabalikna ti leker

Basa Indonésia[édit]

Kecap barang[édit]

  • dulang: wadah tina logam, bentukna kawas katél tanpa ceuli, nu sok dipaké pikeun misahkeun emas tina keusik/taneuh ku panambang emas tradisional