tumpur

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

basa Sunda[édit]

Kecap sipat [su]

tumpur

tumpur

  • paéh kabeh
Conto: Hayam anu sakitu lobana téh tumpur, basa keur usum sasalad tétélo.
  • tutumpuran: perang campuh bari teu niat nyésakeun balad lamun éléh
Conto: Urang Pajajaran kajeun tutumpuran jeung tibatan ngagugu ka Gajah Mada mah.
  • tumpur ludes: tumpur pisan turunan jeung harta banda teu nyésa saeutik-eutik acan
Conto: Waktu gunung Rakata bitu, pangeusi lembur dieu loba anu tumpur ludes.