ayak

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Sunda[édit]

Kecap pagawéan [su]

ayak

ayak

  • diayak: misahkeun nu badag tinu lembut
Conto: Saméméh ditinyuh, tipung téh diayak heula
Kecap barang [su]

ayak

ayak

Conto: Meunang sabaraha kibik pangayakan keusik téh, Mod ?
Conto: Kuring mah teu nginjeum pangayakan da.

Babasan[édit]

  • ayakan mah tara meunang kancra: usaha ku modal leutik, hasilna atawa batina ogé moal gedé
Conto: Piraku rék meunang bati gedé, pira gé ukur balantik boboko. Pan cenah geuning ayakan mah tara meunang kancra.
  • ayak-ayak béas, nu badag moncor nu lembut nyangsang: nuduhkeun kaayaan nu teu sawajarna, nu dihukum téh nu teu pira kasalahanana, ari nu gedé dosana bébas tina hukuman
Conto: Lamun patugas hukum geus teu jujur, tunggu bakal ayak-ayak béas, nu badag moncor nu lembut nyangsang.
Ieu kecap nyampak dina Kamus A Dictionary of the Sunda language yasana Jonathan Rigg.