ayak

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap pagawéan

ayak

  • diayak: misahkeun nu badag tinu lembut
Conto: Saméméh ditinyuh, tipung téh diayak heula

Open book 01.svg Kecap banda

ayak

  • pangayakan: sésa ngayak
Conto: Meunang sabaraha kibik pangayakan keusik téh, Mod ?
  • pangayakan: parabot paranti ngayak
Conto: Kuring mah teu nginjeum pangayakan da.

Babasan

  • ayakan mah tara meunang kancra: usaha ku modal leutik, hasilna atawa batina ogé moal gedé
Conto: Piraku rék meunang bati gedé, pira gé ukur balantik boboko. Pan cenah geuning ayakan mah tara meunang kancra.
  • ayak-ayak béas, nu badag moncor nu lembut nyangsang: nuduhkeun kaayaan nu teu sawajarna, nu dihukum téh nu teu pira kasalahanana, ari nu gedé dosana bébas tina hukuman
Conto: Lamun patugas hukum geus teu jujur, tunggu bakal ayak-ayak béas, nu badag moncor nu lembut nyangsang.