batok

Ti Wikikamus basa Sunda, kamus bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Basa Sunda

Open book 01.svg Kecap banda

batok

  • batok: bagéan cangkang nu teuasna
Conto: Alus keur suluh batok kalapa téh.
  • babatok: sirah
Conto: Mun ngésér saeutik, éta babatok ngahalangan déwék !
  • kuya batok: kuya leutik, tonggongna siga batok
Conto: Naon cing bédana kuya batok jeung penyu.
  • batok ngisang: alat tina batok paranti nyingsieunan séro, disada sabab diadu alatan kacurangan cai pancuran
Conto: Tah haneuteun di balong téh ari aya batok ngisang mah.

Babasan

  • kurung batok: teu daék lunta ti lembur, jadi taya kanyaho
Conto: Cing atuh ulah kurung batok, pan ieu téh geus jaman kamajuan.
  • tamplok batokeun: loba teuing dibikeunan dipaké babagi, ari sorangan teu kabagéan
Conto: Kudu jeung jeujeuhan ari babagi téh, ulah tamplok batokeun kitu !
  • Batok bulu eusi madu : goréng rupa tapi pinter jeung bageur
Conto: Teu nyangka sacongo buuk, jelema rudin kitu horéng téh sarjana. Batok bulu eusi madu téa éta téh.
  • batok kohok piring semplék: paparabotan nu teu aya hargana
Conto: Loba ari paparabotan mah, tapi kitu wé ukur batok kohok piring semplék.